TOP

Omoda opent in drie panden van Engelen Schoenen

Omoda gaat verder met drie vestigingen van het failliete Engelen Schoenen. De winkels worden naar verwachting binnen twee tot drie weken als Omoda-filialen heropend.

Het gaat om de winkels in Deventer, Doetinchem en Zutphen. De winkels van Engelen Schoenen in Amersfoort en Zwolle gaan niet mee in de overname, waarschijnlijk omdat Omoda in deze steden al vestigingen heeft. Eind februari werd al bekend dat één partij het merendeel van de failliete Engelen-winkels zou overnemen onder een andere naam. De winkels in Deventer (Lange Bisschopstraat 42-44) en Doetinchem (Heezenstraat 29) gaan mannen- en vrouwenschoenen verkopen, de vestiging in Zutphen (Beukerstraat 20) ook kinderschoenen.

Dichter bij landelijke dekking

De retailer omschrijft de overname van de Engelen-filialen in een persbericht  als de volgende stap in het vergroten van de landelijke dekking. Met de nieuwe locaties komt de teller op 28 vestigingen, waaronder één in België. Omoda lijkt op overnamepad. De retailer nam vorig jaar nog de drie winkels van Steenwijk Modeschoenen in Heerenveen en Gorredijk (Friesland) over. In Gorredijk betreft het shop-in-shops bij Zij van Rinsma en De Heeren van Rinsma. “Daarmee weten we niet alleen mensen die graag in een fysieke winkel shoppen te bedienen, we zien in die regio ook een significante toename in online bezoekers”, zegt coo Jan Baan. “Een logische zet dus om nu in het oosten van het land winkels te openen, waar we ook nog niet in de winkelstraat te vinden zijn, maar wél al flink wat online klanten hebben.”

Moeilijke markt

Engelen Schoenen, een schoenenketen met vijf vestigingen in Gelderland, Overijssel en Utrecht, werd begin februari failliet verklaard. Curator Michiel Vriezekolk weet het faillissement van het 116 jaar oude familiebedrijf in gesprek met Schoenvisie aan verschillende oorzaken. “Wat ik van eigenaar Theo Engelen begreep, is dat de markt gewoonweg heel moeilijk is. Het bedrijf heeft van alles geprobeerd om het tij te keren, maar het was niet meer te doen.” De schoenenketen slankte het winkelbestand eerder al af van vijftien naar vijf winkels, maar dat bleek niet genoeg.

Foto: Omoda