TOP

Omoda neemt Steenwijk Modeschoenen over


Het Friese familiebedrijf Steenwijk Modeschoenen is overgenomen door schoenenbedrijf Omoda. De drie winkels zullen vanaf 1 januari 2020 verdergaan onder de naam van de Zeeuwse retailer.

De Zeeuwse schoenenretailer Omoda neemt het Friese familiebedrijf Steenwijk Modeschoenen over, zo is te lezen in een persbericht. Alle drie de winkels en de 28 medewerkers van de Friese zaak gaan per 1 januari 2020 verder onder de naam van Omoda. Afgelopen week kreeg het personeel van beide bedrijven het nieuws te horen. Met de nieuwe winkels breidt Omoda de landelijke dekking uit, in het noorden van Nederland was de retailer namelijk nog niet vertegenwoordigd met een fysieke winkel.

Nieuwe regio

Voor Omoda is het een grote stap, het is de eerste keer dat zij drie winkels van een andere schoenenretailer overnemen. Jan Baan, coo van Omoda vertelt: “De winkels in Heerenveen en Gorredijk boren voor ons natuurlijk een nieuwe regio aan, maar bovenal past Steenwijk Modeschoenen qua identiteit erg goed bij Omoda. We verkopen grotendeels dezelfde kwalitatieve merken en zijn beiden een familiebedrijf.”

Sterk familiebedrijf

Jan Steenwijk, de eigenaar van Steenwijk Modeschoenen, is erg blij met de overname: “Dat Omoda onze drie winkels overneemt is een kroon op ons harde werk van de afgelopen 40 jaar. Binnen de familie hebben we geen gegadigden voor opvolging in de zaak, dus we zijn blij en trots dat het gezonde bedrijf dat wij hebben opgebouwd nu voortgezet wordt door een ander sterk familiebedrijf.”

Shop-in-shops

Er worden drie zaken overgenomen: de winkel in Heereveen en twee shop-in-shops bij Rinsma Modeplein in Gorredijk. De eigenaar van Rinsma, Gerk Jan Rinsma verheugt zich op de nieuwe samenwerking: “Omoda is een prachtig familiebedrijf met een toonaangevende schoenencollectie. Dit is een toevoeging van grote waarde aan alle mooie modemerken van Rinsma Modeplein.”