TOP

Omoda breidt uit naar Scandinavië

Het Zeeuwse schoenenbedrijf Omoda opent dit jaar nog een webshop in Denemarken. Vanaf volgend jaar komen daar ook Noorwegen, Finland en Zweden bij.

Omoda gaat uitbreiden naar Scandinavië. Het schoenenbedrijf opent dit jaar nog een Deense webshop, in 2020 zijn ook Noorwegen, Finland en Zweden aan de beurt. Eigenaars Lourus en Wilhelm Verton vertellen aan Omroep Zeeland dat ze continu kijken naar nieuwe markten of het versterken van een markt waar ze al zitten: “Stilstaan is achteruitgang.”

De keus om naar Scandinavië uit te breiden was snel gemaakt, zo vertelt Wilhelm Verton aan de omroep: “De mensen daar lijken het meest op de klant die wij voor ogen hebben. Plus het klimaat telt mee; in een Zuid-Europees land dragen mensen andere schoenen, maar hebben ze ook andere maten dan in Nederland.”

Over Omoda

De overgrootvader van de huidige eigenaren stond in 1876 al ingeschreven als schoenmaker en in 1961 opende de familie de eerste winkel. Lourus Verton ging in 1987 aan de slag in het familiebedrijf in Zierikzee, dat toen nog de naam ‘Verton Schoenen’ droeg. In 1994 kwam ook zijn jongere broer Wilhelm in het bedrijf werken. Het bedrijf bleef groeien, en in 2000 besloot het familiebedrijf verder te gaan onder de naam Omoda.

In 2007 opende Omoda als één van de eerste Nederlandse retailers een webshop. In 2008 trok het bedrijf ook naar België met een webshop en in 2014 volgde een fysieke winkel bij de zuiderburen. Anno 2019 hebben de broers Verton 22 fysieke winkels in Nederland en draaien ook de kinderen en schoonzoon van Lourus mee in het bedrijf. Daarnaast heeft het bedrijf ook webshops in België, Duitsland en Oostenrijk.