TOP

Oeuvreprijs voor Manolo Blahnik

De beroemde schoenontwerper Manolo Blahnik zal tijdens de jaarlijkse British Fashion Awards op 27 november 2012 de Outstanding Achievement Award in ontvangst nemen.

De Outstanding Achievement Award wordt toegekend aan ontwerpers die veel hebben betekend in de internationale modewereld.

Eer
De British Fashion Council kent de prijs toe aan Blahnik vanwege zijn grote invloed op de wereldwijde mode-industrie. Volgens de jury is hij de meest invloedrijke schoenontwerper ter wereld. Manolo Blahnik is vereerd met de award. “Het is een eer dat ik deze prijs krijg van de British Fashion Council. Erkenning krijgen voor iets wat je met liefde doet, is echt geweldig.”

Beroemd
Manolo Blahnik dit inmiddels ongeveer veertig jaar in het schoenenvak. Hij behoort tot het rijtje meest invloedrijke schoenontwerpers, naast namen als Christian Louboutin, Jimmy Choo en Sergio Rossi. Blahnik brak door bij het grote publiek toen Carrie Bradshaw, het hoofdpersonage uit de invloedrijke serie Sex and the City de schoenen veelvuldig aantrok en ophemelde.