TOP

Nu in Schoenvisie #2: Mascolori, meer wintertrends en de schoenenbranche na een jaar corona

De nieuwe Schoenvisie is verschenen! In deze editie lees je grote interviews met Mascolori, het merk achter de bloemschoenen van vicepremier Hugo de Jonge, hofleverancier Aalders Schoenmode in Ulft en Sebastian Thies van het experimentele sneakerlabel Nat-2. Met 6 pagina’s wintertrends 2021-2022 van Jan Agelink en een analyse over de mode- en schoenenbranche na een jaar corona.

Profiel: Mascolori is meer dan kleurrijke puntschoenen alleen

Mascolori bestaat tien jaar. Het Rotterdamse label begon in 2011 met extravagante mannenschoenen en werd landelijk bekend toen vicepremier Hugo de Jonge ermee ging lopen. Maar het merk is meer dan kleurrijke puntschoenen alleen, zegt eigenaar Jochem Grund in gesprek met Schoenvisie. “Dat gaan we dit jaar laten zien.”

Markt in cijfers: hoe shopt de Nederlandse consument in 2025?

Hoe winkelen we in 2025? Die vraag stelden GfK en ShoppingTomorrow aan 1000+ Nederlanders voor het Consumentenonderzoek 2020. Offline en online gaan steeds meer samenwerken als één verkoopkanaal, is een van de conclusies, waarbij de klant op alle touchpoints dezelfde beleving heeft. Danny van den Burg, retail sales lead bij GfK, duidt de resultaten. “De functie van fysieke winkels gaat veranderen.”

Winkelreportage: op bezoek bij Aalders Schoenmode in Ulft

2020 een rampjaar? Voor Esther Aalders van Aalders Schoenmode in Ulft was het juist een jaar van hoogtepunten. Het familiebedrijf vierde het 125-jarig jubileum én mag zich sinds kort hofleverancier worden. Het geheim? Lokale betrokkenheid, stelt Aalders in de rubriek ‘Even afrekenen’. “Wat je geeft, krijg je terug.”

Lees ook: Aalders Schoenmode wordt eerste hofleverancier van Ulft

Trendspecial: dé thema’s voor winter 2021-2022

De recycletrend, waarmee we ‘deadstock’ (oude collecties) hergebruiken, staat nog in de kinderschoenen maar levert al wel een duidelijk designhandschrift op, ziet onze trendforecaster Jan Agelink. Met een speelse, improviserende look & feel die humorvol en kleurig is. Deze en andere trendthema’s voor winter 2021-2022 schetst hij in zijn prachtige special voor winter 2021-2022.

Nieuw gezicht: Carine Martinelli en Naomi Kamphorst van Trace

Schoenenmerk Trace maakt hippe en duurzame sneakers – ook voor mensen met ongelijke voeten. Carine Martinelli en Naomi Kamphorst pitchten het idee als studenten tijdens een start-upwedstrijd en wonnen €10.000 om hun plannen te realiseren. Waar staan ze nu?

Eén jaar met corona: hoe staan de mode- en schoenenbranche ervoor?

Nog geen jaar geleden stonden we nietsvermoedend aan de vooravond van een grote crisis. Waar staan de mode- en schoenenbranche nu en welke lessen kunnen we al trekken? We maken de balans op met winkeliers, leveranciers en deskundigen. “De crisis heeft financieel een enorme dreun gegeven, maar op veel vlakken ook een zet in de rug.”

Lees ook: Inkopen in tijden van corona: ‘Iedereen levert in’

Mode-icoon: de Desert Boot

Sommige items leggen een lange weg af voor ze de status van mode-icoon bereiken. Zoals de Desert Boot van Clarks: een schoen die van Zuid-Afrika via de Sahara naar Myanmar reisde en uiteindelijk in Groot-Brittannië terechtkwam. In de nieuwe Schoenvisie lees je het verhaal achter dit iconische schoenontwerp.

Vakidioot: Sebastian Thies van Nat-2

Wie is de Duitse schoenenondernemer Sebastian Thies? Hij staat als zesde generatie aan het roer van schoenen- en pantoffelmerk Thies en is oprichter van het experimentele en high-end sneakerlabel Nat-2. In onze vaste rubriek ‘Vakidioot’ leggen we hem dertien persoonlijke vragen voor.


Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuws over retailers en leveranciers, ontwikkelingen in de markt en actuele trends? Met een Schoenvisie Totaal-abonnement ontvang je acht keer per jaar (zes keer in print en twee keer digitaal) het recent totaal vernieuwde magazine met interviews, verdieping en marktcijfers uit de schoenenbranche, plus onbeperkt toegang tot alle artikelen op onze website en korting op onze events. Schoenvisie ook ontvangen? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Cover: Benetton