TOP

“November 2010 topmaand voor schoenenverkoop”

De schoenenverkoop, vooral snowboots, overtrof in november alle verwachtingen: er werd een omzetstijging van 22 procent genoteerd ten opzichte van november 2009. Toen was er nog sprake van een omzetdaling van 12,5 procent, meldt CBW-Mitex.

Met name de verkoop van snowboots en andere winterschoenen overtrof alle verwachtingen. Volgens brancheorganisatie CBW-Mitex lagen de winkelomzetten in mode afgelopen november ruim 16 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Alle typen schoeisel werden vorige maand beter verkocht dan dezelfde maand een jaar eerder. Naast snowboots werden ook laarzen gevoerd met bont en vacht uitstekend verkocht.

22 procent hoger
De omzet in damesschoenen was 23,8 procent hoger en de verkoop van herenschoenen steeg bijna 18 procent. Met een verkoopstijging van kinderschoenen met bijna 15 procent was de omzet in november uiteindelijk gemiddeld bijna 22 procent hoger dan in november vorig jaar. In 2009 kreeg de branche nog een omzetdaling ten opzichte van 2008 voor de kiezen van 12,5 procent .

Lees verder op Textilia.nl