TOP

Nike spant rechtszaak aan tegen Skechers

Sportlabel Nike is een rechtszaak begonnen tegen het Amerikaanse schoenenmerk Skechers. Skechers zou onder andere het Air-voetbed gekopieerd hebben.

Nike heeft onlangs zijn vierde rechtszaak in vijf jaar aangespannen tegen Skechers. Dit keer gaat het om een voetbed dat Skechers gekopieerd zou hebben van zijn concurrent. Het voetbed zou, volgens Nike, veel gelijkenissen vertonen met de modellen Air Max 270 en Vapormax. Nike is van mening dat Skechers een strategie heeft om ontwerpen van concurrenten te kopiëren.

“Nike heeft deze rechtszaak aangespannen om zijn ontwerpinnovatie te blijven verdedigen en te voorkomen dat Skechers vrijuit gaat rijden op de aanzienlijke investering van Nike in talent en middelen die worden ingezet om te innoveren,” zo verklaart Nike in de rechtszaak waar Hypebeast over schrijft.

Pestkop

Skechers wijst alle beschuldigingen af, en sloeg terug met een advertentie in de New York Times en op Twitter waarin het bedrijf Nike een ‘pestkop’ noemt. Skechers ontkent dat het designs heeft gestolen van de concurrent.

Schoenvisie heeft Skechers Nederland om een reactie gevraagd, maar zij geven aan niet te reageren op lopende rechtszaken.

Chuck Taylor

Het is de derde rechtszaak die Nike aanspant tegen Skechers. In 2016 beschuldigde Nike Skechers van het kopiëren van zijn Free en Flyknit-ontwerpen, die rechtszaak is nog in afwachting van een uitspraak. Eerder ging het om het Chuck Taylor-model van Converse (een dochterbedrijf van Nike). Die zaak werd door Nike verloren.