TOP

Nike introduceert opvolger LunarEpic Flyknit

Op 3 november lanceerde Nike haar nieuwste hardloopschoen, de LunarEpic Flyknit Shield met all-weather constructie.

Dat laat het merk via een persbericht weten. Het is de opvolger van de in 2015 geïntroduceerde LunarEpic Flyknit (zie de foto’s onderaan dit artikel). Het concept voor deze schoen ontstond meer dan 18 maanden geleden. Het model valt op door de sok die aan de schoen vastzit. Dit ontwerp komt bij de voetbalschoen Mike Magista vandaan en zorgt dat voet, enkel en onderbeen beter met elkaar verbonden zijn.

Techniek

De LunarEpic Flyknit heeft een lichtgewicht, ademende upper, welke uit één stuk is gemaakt. In het breisel zijn verschillende dichtheden toegepast voor extra ondersteuning. Zo is het nauwsluitend bij de boog van de voet, de hiel en de voorvoet. De middelhoge kraag van de schoen zorgt voor de versteviging van de enkel.

De middenzool is gemaakt met behulp van een techniek die twee verschillende soorten Lunarlon (door Nike ontwikkelde foams, red.) laat versmelten. Groeven in de zijkant van deze zool moeten zorgen voor extra demping en flexibiliteit. De onderkant van de zool bestaat uit los van elkaar bewegende delen – waarvoor is gekeken naar de natuurlijke drukpunten van de voet – die voor demping en tractie zorgen.

Opvolger

Opvolger Lunarepic Flyknit Shield bouwt hierop verder met een ‘all-weather’-constructie. Deze schoen heeft dezelfde eigenschappen en is daarnaast waterafstotend. De bovenzijde is gemaakt van DWR (duurzame en waterafstotende)-gecoate TPU-draad, de binnenschoen moet de voet warm en droog houden.


Nike LunarEpic Flyknit (2)

Nike LunarEpic Flyknit (3)

Nike LunarEpic Flyknit (4)