TOP

Nieuwe versoepelingen gaan 5 juni in, meer ruimte voor winkels

Het wordt weer gezellig in de stads- en dorpscentra, nu op zaterdag 5 juni de volgende versoepelingen ingaan. Restaurants en cafés mogen dan binnen mensen ontvangen en langer openblijven. Ook winkels krijgen meer ruimte. Wat verandert er ook alweer? Een update.

Komend weekend, op zaterdag 5 juni, gaan de nieuwe versoepelingen voor winkels in. Retailers mogen dan meer klanten ontvangen: één persoon per 10 vierkante meter in plaats van één persoon per 25 vierkante meter. Ook kunnen ze hun reguliere openingstijden weer aanhouden. Tot nu toe moesten winkels, met uitzondering van de supermarkten, om 20.00 uur dicht. Mondkapjes blijven binnen verplicht en klanten en medewerkers blijven anderhalve meter afstand van elkaar houden. Ook de boodschap voor consumenten blijft hetzelfde: winkel bij voorkeur alleen en shop op rustige momenten.

Meer reuring

Met deze versoepelingen gaan mode- en schoenenzaken weer terug naar de situatie van half december, voor de lockdown. Daarnaast wordt er meer reuring in de stads- en dorpscentra verwacht nu de horeca- en cultuursector verder opengaan, wat ook gunstig is voor winkels. Restaurants en cafés mogen weer binnen mensen ontvangen en langer openblijven, tot 22.00 uur. Ook de musea, bioscopen, poppodia en theaters gaan onder voorwaarden weer open.

Foto: Pixabay/CC0