TOP

Nieuwe schoenlicenties Sixty Group

De Sixty Group heeft een aantal nieuwe licentiepartners. Het Italiaanse modebedrijf, bekend van merken als Miss Sixty en Killah, gaat een samenwerking met Mafrat Spa aan voor de ontwikkeling van de Refrigiwear Junior schoenenlijn.

Asso Srl gaat vanaf komend najaar de schoenencollecties van Energie en Miss Sixty kids produceren en FLY Srl neemt de kinderschoenen van Killah en Murphy & Nye voor zijn rekening. Dit zal gebeuren onder leiding van Benito Benassi, die benoemd is tot Licensing & Business Development Divison Manager.

Strategische reorganisatie
De nieuwe licenties maken deel uit van een strategische reorganisatie die de Sixty Group in oktober vorig jaar heeft aangekondigd. Het bedrijf wil groeien in moeilijkere markten als Mexico, Brazilië en India. In deze landen zijn de lokale belastingen hoog en de anti-dumping wetten streng. Daarom heeft het bedrijf ook speciale licenties voor de schoenencollecties afgesloten met de bedrijven JC in China en Killick Data in de Verenigde Staten.

Omzet
De Sixty Group heeft over 2010 een omzet behaald van 395 miljoen euro, dat bedrag is gelijk aan de omzet over 2009. Voor 2011 verwacht het bedrijf dat de omzet zal dalen naar 380 miljoen euro, maar dat de winstgevendheid zal verbeteren.