TOP

Nieuwe schoenen kopen? Let altijd op deze 4 zaken

Zijn jouw nieuwe schoenen versleten? Dan wordt het tijd voor een nieuwe paar. Sommige mensen kopen schoenen enkel en alleen op basis van hun uitstraling. Dit raden wij je niet aan, want hierdoor krijg je mogelijk al snel spijt van jouw aankoop. Wij helpen jou graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we hier 4 zaken op een rijtje waar je altijd op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen.

1. Maat

Dit lijkt misschien een open deur, maar we zien helaas vaak genoeg dat mensen schoenen in een verkeerde maat kopen. Zoek daarom eerst uit welke maat je nodig hebt. Heb je in jouw huidige schoenen maat 42? Dan denk je mogelijk dat je dezelfde maat voor jouw nieuwe schoenen moet hebben. Toch is dit lang niet altijd het geval. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat kiest, laat je jouw voeten opmeten in een winkel. Op basis hiervan kan de medewerker je precies vertellen welke maat je moet hebben. Je kunt een schoen ook aanpassen om te bepalen of het om de juiste maat gaat.

2. Materiaal

Ben je op zoek naar nieuwe sneakers heren? Let dan niet alleen op de maat, maar kijk ook naar het materiaal waarvan de schoen gemaakt is. Je kunt tegenwoordig onder meer schoenen van leer kopen, maar ook schoenen van stof. In de zomer vinden veel mensen het lekker om in luchtige schoenen te lopen. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar stof. Nadeel van dit materiaal is dat het niet bepaald warm is. Daarnaast is het niet bijzonder stevig. Leer is een stuk warmer en steviger, maar mogelijk vind je dit te warm voor de zomer. Zoek daarom eerst uit van welk materiaal jouw nieuwe schoenen gemaakt moeten zijn voordat je tot aankoop overgaat.

3. Comfort

Veel mensen bestellen nieuwe schoenen online. Voordeel hiervan is dat je er de deur niet voor uit hoeft. Je kunt de schoenen alleen niet passen voordat je ze koopt. Dit is wel belangrijk, omdat je zo ervaart of ze lekker zitten. Laat je hierdoor niet weerhouden om sneakers dames online te bestellen. Bij veel partijen mag je jouw schoenen namelijk kosteloos terugsturen binnen een x-aantal dagen. Hierdoor kun je de schoenen passen als ze bij jou afgeleverd worden. Zitten ze niet lekker? Stuur ze dan gewoon terug.

4. Prijs

De prijs is een laatste aandachtspuntje bij het kopen van nieuwe schoenen. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor een paar nieuwe sneakers of laarzen. Toch is het niet altijd verstandig om voor de goedkoopste schoenen te kiezen. De kwaliteit van deze schoenen kan te wensen overlaten. Daarom moet je mogelijk snel weer op zoek naar nieuwe schoenen. Wil je dit niet? Betaal dan liever wat meer voor een goed paar.