TOP

Nieuwe mini-exposities in Leder en Schoenen Museum

Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar, toont het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk weer twee mini-exposities onder de naam 'LeerProces', met het werk van schoenontwerpers in opleiding uit binnen- en buitenland.

De LeerProces exposities zijn ontstaan vanuit de behoefte om nieuw talent een podium te geven. Ondanks de verdwijning van de nationale schoenindustrie, telt Nederland een flink aantal schoenopleidingen. LeerProces 1 & 2 #2013 zijn gewijd aan twee projecten van studenten van de cursus Ambachtelijk Schoenmaken aan DHTA in Utrecht.

Vissenleer
De mini-expositie LeerProces 1 bestaat uit een verzameling schoenen die ontworpen werden rondom het thema ‘Northern Light’. De IJslandse looierij Atlantic Leather sponsorde het project door vissenleer beschikbaar te stellen. Het resultaat: schoenen met een opvallende textuur, waarvan er acht zijn gekozen voor de expositie.

Spijkertocht
LeerProces 2 is geïnspireerd op de expositie Blue Jeans in het Centraal Museum Utrecht. Denim is sterk en goed te modelleren, dus zeer geschikt voor schoenen. Studenten gingen aan de slag met oude jeans en bliezen de spijkerbroeken nieuw leven in aan de voet.

LeerProces 1 & 2 zijn t/m 21 april 2013 te bezichtigen in de middenvitrines van de permanente schoenenexposities in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk.