TOP

Nieuwe Head of Design & Development bij Kangaroos

Sneakermerk Kangaroos heeft een nieuw Head of Design & Development: de 31-jarige Nina Denise Scheidt.

Nina Denise Scheidt versterkt sinds 1 april 2016 het team van Kangaroos als Head of Design & Development. Dat weet ShuhKurier te melden. De 31-jarige zal verantwoordelijk zijn voor de lijn- en merkuitbreiding van het sneakermerk. Scheidt bericht met haar nieuwe positie direct aan vice president en coo Torsten Schmidt.

“Nina Scheidt heeft een zeer belangrijke taak ingenomen in de organisatie”, laat ceo Bernd D. Hummel weten. “Wij waarderen deze waardevolle aanvulling op ons team en wensen haar veel succes met Kangaroos.”

Nina Denise Scheidt

Scheidt begon haar carrière in 2001 bij Birkenstock Group. Hier hield zij zich bezig met het product-, merk- en co-management van het bedrijf, evenals de inkoop en de model- en materiaalontwikkeling. Na twaalf jaar verliet Scheidt de organisatie en ging aan de slag bij dierenartikelenbedrijf Fressnapf Tiernahrung GmbH waar zij de verantwoordelijkheid nam als hoofd productmanagement en teamleide crosschannel.

Kangaroos

Kangaroos werd in 1979 opgericht door de Amerikaanse architect Robert Gamm. Hij ontwierp een sneaker met een klein zakje die gesloten kan worden met een rits om bijvoorbeeld een sleutel in te bewaren. De bekendheid van Kangaroos explodeerde in de jaren ’80: het merk werd al snel één van de vijf grootste merken in Amerika en won ook aan populariteit in Europa. In de jaren ’90 werd ook een kledinglijn geïntroduceerd. Gamm overleed helaas in 2012.