TOP

‘Mogelijk nieuwe baan bij vanHaren voor 300 Brantano-medewerkers’

Het personeel van Brantano heeft wekenlang in spanning gezeten na de overname door vanHaren, maar voor 300 van de ruim 900 medewerkers is er straks goed nieuws. Zij kunnen hun baan waarschijnlijk behouden.

Sinds het Duitse Deichmann, waar vanHaren deel van uitmaakt, in augustus bekendmaakte winkels van het failliete Brantano over te nemen was er veel onduidelijkheid onder het personeel. Oorspronkelijk nam Deichmann 43 van de 109 Brantano-vestigingen over, maar uiteindelijk werden 40 vestigingen genoemd die een doorstart kunnen maken.

Solliciteren

Welke gevolgen de overname voor het personeel zou hebben, was lang onbekend. Het Belgische dagblad de Standaard meldt nu dat de directie van vanHaren aan de vakbonden duidelijk heeft gemaakt dat het van plan is om de oud-medewerkers van Brantano als eerste de kans te geven op een baan in hun nieuwe filialen. Wel zullen ze hiervoor eerst moeten solliciteren.

Plaats voor 300 medewerkers

In de nieuwe vanHaren-vestigingen is plaats voor bijna 300 voormalige medewerkers van Brantano, waarvan 250 vaste krachten. Voor het faillissement had Brantano bijna 900 mensen in dienst, waarvan 647 in de winkels. Het overige personeel werkte bij hoofdkantoor en het distributiecentrum in Erembodegem.

Zoals verwacht zal vanHaren de veertig overgenomen Brantano-vestigingen ombouwen naar de eigen formule. De winkels gaan op 1 oktober dicht en heropenen vanaf februari 2021 geleidelijk als vanHaren-filialen.

Beeld: vanHaren