TOP

Nieuw merk Westland by Josef Seibel: ‘Met de herkenbare iconen van Romika’

Josef Seibel lanceert een nieuw merk, waar vele bekende modellen van Romika worden ondergebracht. Het nieuwe label heet Westland by Josef Seibel.

Eind december werd bekend dat de merknaam van schoenenlabel Romika voor de Europese landen met ingang van 1 januari 2020 is overgegaan naar Deichmann. De vertegenwoordiger voor de Nederlandse markt, Marcel de Jong, benadrukte vorige maand dat de verkoop alleen de licentie voor de merknaam omvat: “De iconische modellen die Romika heeft en de leesten daarvan blijven eigendom van de Josef Seibel Groep.” Inmiddels is de naam van het nieuwe label bekend: Westland by Josef Seibel.

Kwaliteit voorop

Het belangrijkste volgens De Jong is dat de kwaliteit onveranderd blijft: “De kwaliteit en de ontwikkeling van nieuwe producten die consumenten gewend zijn van Romika en Josef Seibel, blijft bestaan onder Westland by Josef Seibel.”  De collectie voor lente-zomer 2020 wordt nog door Josef Seibel uitgebracht onder de merknaam Romika. Vanaf 1 juli worden de producten uitgeleverd onder de naam Westland by Josef Seibel.”

Nieuwe collectie

De herfst-wintercollectie voor 2020-2021 wordt vanaf 3 februari gepresenteerd in showroom 459 in Cast. Vrijwel de gehele collectie wordt geproduceerd in eigen fabrieken, waar geïnvesteerd wordt in nieuwe technieken om de kwaliteit te blijven waarborgen.

Positief

Marcel de Jong is zelf positief gestemd over de nieuwe periode die aanbreekt: “Ik denk dat het goed is voor Josef Seibel groep. De twee merken zullen elkaar versterken zonder dat ze in elkaars vaarwater zitten.”

Merknaam

De Duitse keten Deichmann, die ook eigenaar is van het Nederlandse VanHaren, heeft de handelsmerkrechten gekocht van Romika voor alle Europese landen. Vanaf de herfst-wintercollectie 2020-2021 neemt Deichmann de ontwikkeling en verkoop over. Buiten Europa zal het merk Romika deel uit blijven maken van het aanbod van de Josef Seibel Group.