TOP

Nieuw merk: Tudo Volta voor mensen met diabetes of reuma

Speciaal voor mensen met diabetes of reuma of gewoon voor iedereen die prettig wil lopen is er binnenkort het merk Tudo Volta. Tudo Volta is opgezet door RondOm Podotherapeuten, in samenwerking met het Diabetes Fonds.

Tudo Volta is bedacht door de podotherapeuten van het landelijk opererende RondOm Podotherapeuten en het Diabetesfonds omdat zij schoenen willen aanbieden die kwalitatief goed, betaalbaar en ook nog eens super hip zijn. De komst van het merk wordt gemeld op de website van Allesvoordepodotherapeut, het inkoopkanaal voor podotherapeuten, pedicures en alle andere zorgverleners.

De collectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen en is beoordeeld door een expertteam van (diabetes)podotherapeuten en bewegingswetenschappers zodat de kwaliteit van de schoenen gegarandeerd is. Bij het ontwerpproces was ook een fashion designer betrokken, waardoor de schoenen een trendy en eigentijdse look hebben. Op deze manier hoopt Tudo Volta een breder en jonger publiek aan te spreken.

Voetproblemen

Met Tudo Volta denken de aanbieders in een behoefte te voorzien. “Het dragen van goede schoenen vermindert de kans op voetproblemen. Maar schoenen van goede kwaliteit voor mensen met diabetes of reuma zijn vaak erg duur en niet modieus’’, zegt Jasmijn van der Linde, Specialist Kennis en Innovatie bij het Diabetes Fonds. De schoenen van Tudo Volta hebben een inkoopprijs van zeventig euro en een verkoopprijs rond de honderd euro. De schoenen zullen worden aangeboden door podotherapeuten, maar in het voorjaar van 2022 is Tudo Volta ook beschikbaar in de winkels en online van Scapino. Van ieder verkocht paar schoenen wordt een bedrag gedoneerd aan het Diabetes Fonds. Zij investeren dit in wetenschappelijk onderzoek.

Kwaliteitseisen

De collectie van Tudo Volta voldoet aan alle eisen waaraan schoenen voor mensen met diabetes en reuma moeten voldoen. Ze hebben een stevig hielstuk, antislip en schokabsorberend, om de stabiliteit te verbeteren. De binnenzijde heeft een naadloze afwerking en een antibacteriële voering om irritaties en infecties te voorkomen. De schoenen hebben een uitneembaar voetbed en brede instap, om ruimte voor steunzolen te bieden. Tot slot is gezorgd voor een goede afwikkeling voor een optimaal draagcomfort.

Beeld: Tudo Volta