TOP

Nieuw merk: San Miguel Shoes

Mexico produceert jaarlijks zo’n 245 miljoen paar schoenen, maar slechts weinig Mexicaanse schoenenmerken vinden hun weg naar Nederland. Importeur Pavonea wil hier verandering in brengen.

Pavonea is opgericht door Paulus en Yvonne Uleman. Ze zijn broer en zus; hij werkt in Mexico, zij in Nederland. Ze ontdekten San Miguel Shoes bij een Mexicaans familiebedrijf en verkopen het merk sinds 2012 via de eigen webshop en winkel in Arnhem. In 2015 breidden ze de activiteiten verder uit met een groothandel. Momenteel wordt het merk in 25 modezaken in Nederland, België en Duitsland verkocht.

Stijlvol en comfortabel

De Mexicaanse schoenmaker Santiago Gallardo Muniz en zijn vrouw Martha Lopez zijn de mensen achter San Miguel Shoes. Ze wonen in het plaatsje San Miguel de Allende, dat vele smalle straatjes kent die zijn aangelegd met zogenaamde koppelstenen. Prachtig om te zien, maar lastig om met een ‘normale’ zomerschoen op te lopen. Zodoende besloot Gallardo Muniz eind jaren ’90 om een schoen voor zijn vrouw te ontwerpen die zowel stijlvol en modieus als comfortabel was.

Handgemaakt

Het resultaat is een collectie met rubberachtige, verende zolen en kleurrijke, elastische banden die de voet op de plaats houden. “De schoenen zijn uniek omdat ze er niet alleen leuk uitzien, maar ook geweldig comfortabel aanvoelen”, laat de importeur in een persbericht weten. De schoenen worden met de hand gemaakt in de fabriek in San Miguel de Allende. Oprichter Santiago is nog steeds actief bij de productie betrokken.

‘Hecho en Mexico’

Naar verluidt worden er in Mexico jaarlijks zo’n 245 miljoen paar schoenen geproduceerd en staat het land in de top tien van schoenproducenten. Toch vinden tot nu toe weinig Mexicaanse schoenen hun weg naar Nederland. “Daar brengen wij nu verandering in”, aldus Pavonea.

De collectie van San Miguel Shoes is te bezichtigen tijdens de vakbeurs BrandNew, op 21 en 22 augustus in Cast (niveau 1, standnummer C034).

Lees ook: Deze gastexposanten staan op BrandNew in augustus 2017