TOP

New Balance presenteert schoen met 3D-geprinte zool [foto’s]

Ontmoet ‘Zante Generate’: de nieuwste sneaker van New Balance met een 3D-geprinte middenzool.

Omdat 44 jaar geleden Jim Davis New Balance heeft opgekocht, zijn er op 15 april de eerste 44 paar New Balance ‘Zante Generate’-sneakers in de verkoop gegaan in Boston. Dat laat het merk via een persbericht weten. Wat de schoen zo speciaal maakt, is dat de middenzool 3D-gerpint is waardoor het flexibel, ondersteunend en duurzaam is.

“New Balance is leidend in 3D-printen en maakt al een paar jaar gebruik van deze spannende en innovatieve technologie voor het customizen van schoenen voor atleten”, laat ceo Robert DeMartini weten. “Onze unieke positie als zowel producent als retailer, stelt ons in staat ’s werelds eerste 3D-geprinte hardloopmiddenzool op de markt te brengen.”

New Balance Zante Generate2

Middenzool

De middenzool van de ‘Zante Generate’ is in samenwerking met 3D Systems gemaakt van het nieuw ontwikkelde materiaal DuraForm® TPU Elastomer. Er is gebruik gemaakt van ‘Selective Laser Sintering’ (SLS): een proces waarbij het poedermateriaal met een laser, laag voor laag, wordt vervormd tot vast product. De zool is gemaakt in de vorm van honinggraat zodat het flexibel, sterk en lichtgewicht is.

De upper komt van de ‘Fresh Foam Zante v2’, waarbij gebruik is gemaakt van een netwerk voor een zachte en soepele ondersteuning van de voet.

Neem een kijkje in de keuken

New Balance Zante Generate4

New Balance Zante Generate5

New Balance Zante Generate6

New Balance Zante Generate7

New Balance Zante Generate8

New Balance Zante Generate9

New Balance Zante Generate3