TOP

Negende Fred de la Bretonière-winkel geopend

Op vrijdag 15 april vond aan de Bakkersstraat 61a in Arnhem de officiële opening plaats van de negende Fred de la Bretonière-winkel. De opening werd verzorgd door Charlotte Bik, directeur Product en Design bij de kunstacademie ArtEz in Arnhem.

Ter gelegenheid van de opening werd er voor ArtEz-studenten een schoenenontwerpwedstrijd uitgeschreven. De ontwerpen van de vijf genomineerden: Julia Leitmeyer, Nienke van Dee, Anne Vaandrager, Joris de Groot en Robbin Baas, worden drie weken lang tentoongesteld in de etalage van de nieuwe winkel.

Workshop schoenen ontwerpen
Lillian Sanderson, sinds 2010 hoofdontwerper bij Studio Fred de la Bretonière, verzorgt samen met ontwerper Hans Demoed van People of the Labirinths een workshop schoenen ontwerpen aan tweedejaars studenten Product en Design aan ArtEz Arnhem.

De studenten leren in twee weken tijd het ontwerp- en maakproces, gelijktijdig moeten ze een collectieboekje maken waarin zij hun inspiratie en kleurbeeld verantwoorden en visueel maken.

Modeontwerpers
Fred de la Bretonière draagt jong talent een warm hart toe. Eerder heeft hij modeontwerpers als Sjaak Hullekes en Alexander van der Slobbegeholpen bij het ontwikkelen van hun eerste collecties. Fred deelt zijn materialen, vakkennis en ontwerpervaring en biedt hen toegang tot alle benodigde technische middelen.

Nederlands ontwerptalent
Fred de la Bretonière: “Ik vind het belangrijk dat Nederlands ontwerp wordt gestimuleerd en dat ontwerpers met talent een goede kans krijgen. Helaas komt niet elk talent in aanmerking voor een overheidsstipendium. Daarom steun ik mensen die bijzondere producten maken met een eigen signatuur en het vak in willen. Ik deel graag mijn vakinhoudelijke kennis, materialen en middelen met ze. En ben in de gelukkige omstandigheid dat ik dit kan doen!”