TOP

Nederlandse vrouw geeft voorkeur aan plattere schoen

De online schoenenwinkel Sarenza.com deed onderzoek naar liefde voor schoenen bij vrouwen in Europa. Hieruit bleek dat Nederlandse vrouwen het minst graag op hakken lopen.

Het onderzoeksbureau Harris Interactive voerde het onderzoek uit onder vrouwen en mannen in zeven Europese landen, in opdracht van Sarenza.com. In elk Europees land zijn 500 respondenten in de leeftijd van 18 tot en met 65 jaar ondervraagd.

Hakken
Italiaanse, Britse en Poolse vrouwen dragen de hoogste hakken volgens het onderzoek. Nederland is hekkensluiter van het rijtje, de Hollandse vrouw is draagster van de meest platte schoenen. Italiaanse, Poolse en Engelse vrouwen kochten het afgelopen jaar minimaal één paar schoenen met hakken boven de zeven of zelfs boven de tien centimeter. Nederlandse vrouwen scoren onder het gemiddelde als het gaat om hakken. Zij kochten wel schoenen, maar vaak met een kleine hak tot drie of met een mediumhak tussen de vier en zes centimeter. 

Niet zuinig
Nederlandse mannen kochten de afgelopen twaalf maanden gemiddeld 2,4 paar schoenen, net zoveel als andere Europese mannen. Nederlandse vrouwen kochten gemiddeld drie paar, dat is minder dan het Europese gemiddelde van 3,6. Nederlanders betaalden daarentegen wel meer voor een paar schoenen. In Nederland kochten mensen vaker schoenen die duurder waren dan 150 euro dan Fransen, Spanjaarden, Duitsers, Italianen en Polen.  

Moeilijk beslissen
Verder wees het onderzoek nog uit dat vrouwen vaker schoenen kopen via internet dan mannen. Met name Nederlandse en Duitse vrouwen weten de computer vaker te vinden om online te shoppen dan hun mannelijke landgenoten. Mannen blijken het moeilijk te vinden om een beslissing te maken over de aankoop van schoenen als ze geen verkoopadvies krijgen.