TOP

Nederlands Leder en Schoenen Museum krijgt beeld schootwerker

In de voortuin van het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk is op maandag 25 oktober 2010 een nieuw beeld onthuld: 'de schootwerker'.

Het beeld van de schootwerker is aangeboden door de Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum ter gelegenheid van haar twintigjarige bestaan. De verwezenlijking van het beeld is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van verschillende sponsoren.

Schootwerker
Onder grote belangstelling van vele vrienden van het museum, diverse bestuursleden en genodigden, zag ‘de schootwerker’ het daglicht. De 88-jarige heer Daddy Stibbe, oud-directeur van Bloch & Stibbe – ooit één van de grootste schoenfabrieken van Nederland -, mocht het beeld te onthullen. Hij heeft met een donatie bijgedragen aan de uiteindelijke realisatie en plaatsing van het beeld.

Kunstenaars Ad van Wees en Jacques Verhulst schiepen het beeld van de schootwerker. Eerder maakte dit duo ook al het beeld van de looier, dat sinds 2004 de voortuin van het schoenenmuseum siert.

Sint-Crispijn
Op 25 oktober werd in theater De Leest in Waalwijk ook het boek ‘Leven met leer’ gepresenteerd. Het is niet toevallig dat beide gebeurtenissen die dag plaatsvonden, want 25 oktober is namelijk de naamdag van Sint-Crispijn, de patroonheilige van leerlooiers, schoenlappers en schoenmakers.