TOP

Museumtip: expositie jonge schoenenontwerpers

Het eindwerk van Jonge Nederlandse schoenmakers en schoenenontwerpers is sinds donderdag 18 juni in het Nederlandse Leder en Schoenenmuseum te zien. Een bezienswaardigheid: de ontwerpers kregen volledige creatieve vrijheid.

Het werk van tweede- en derdejaars cursisten van de opleiding Ambachtelijk Schoenmaken is te zien in de mini-expositie LeerProces #1 bij het Nederlands Leder en Schoenenmuseum. De derdejaars cursisten van de Dutch Shoe Academy in Utrecht mochten voor hun eindwerk zelf bepalen wat ze wilden maken.

Andere schoenen in de expositie zijn van tweedejaarsstudenten: zij hebben het afgelopen jaar ook schoenen gemaakt voor de tentoonstelling ‘Masters in detail’ in de Westergasfabriek in Amsterdam en de tentoonstelling ‘3000 Jahre Schuhe’ in het Speelgoedmuseum in Bazel. Het museum heeft uit deze collecties een selectie opgenomen in de expositie.

Leerproces #1 is vanaf donderdag 18 juni te zien in het Nederlandse Leder en Schoenenmuseum in Waalwijk. De expositie loopt tot 9 september 2015.