TOP

Molenveld Schoenen in Hengelo stopt na 90 jaar

Negentig jaar lang was Molenveld Schoenen een bekende naam in de winkelstraten van Hengelo. Nu ziet de derde generatie zich gedwongen een punt achter het familiebedrijf te zetten.

Sinds Sjoerd Molenveld zes jaar geleden de leiding over het familiebedrijf van zijn ouders overnam, kreeg hij met verschillende omstandigheden te maken die het hem moeilijk maakten om het hoofd boven water te houden. De concurrentie van online verkopers, de komst van een nieuw winkelcentrum en daar bovenop de coronacrisis. Het heeft Sjoerd Molenveld doen besluiten dat er geen toekomst meer in het bedrijf zit. In dagblad Tubantia zegt hij: “Blijven aanmodderen en er nog net een klein inkomen uit halen? Nee!”

Historie

Molenveld Schoenen is een schoenenwinkel met een indrukwekkende historie. Op 14 mei 1930 was het Gerrit Molenveld die op de dag dat hij 21 werd het bedrijf oprichtte. Eerder mocht niet in die tijd. Aanvankelijk deed hij reparaties in de schuur van zijn woning, maar sinds 1945 is Molenveld Schoenen te vinden geweest in het huidige pand aan de Industriestraat. Eind jaren zeventig namen Wim Molenveld en zijn vrouw Willemien het stokje over en als sportwinkelier met een voorliefde voor schaatsen wisten ook veel sporters de weg naar Molenveld Schoenen te vinden.

Moeilijke beslissing

De lange geschiedenis maakte het voor Sjoerd Molenveld een moeilijke beslissing om te stoppen. “Je gooit natuurlijk niet zomaar 90 jaar familiegeschiedenis weg”, zegt de derde generatie Molenveld in Tubantia. “Maar het zijn onzekere tijden. Door corona, maar daarvoor had de schoenenbranche het ook al moeilijk. Ad Heijne, Verbeek, Ten Brummelhuis, allemaal gestopt. Ik heb een jong gezin. Wat doe je dan? Uiteindelijk kom je in de problemen. Dat wil ik voor zijn.”

Beeld: Benedikt Geyer via Unsplash