TOP

Moederbedrijf Timberland en Vans koopt sportschoenenmerk Altra

VF Corporation heeft op woensdag 14 maart 2018 een koopovereenkomst getekend met Icon Health & Fitness Inc. over Altra Footwear. Het moederbedrijf van Timberland en Vans wil op deze manier het portfolio versterken en meer bedrijfswaarde creëren.

Sportschoenenmerk Altra werd in 2011 opgericht door Icon Health & Fitness en wordt momenteel verkocht bij meer dan 1.600 winkels in 55 landen. Om het portfolio te versterken, heeft VF Corporation het merk nu overgekocht van het fitnessbedrijf. “De outdoor- en sportsector is een grote en aantrekkelijke groeiplaats”, laat VF-ceo Steve Rendle weten via een persbericht. “Altra is een uniek en technisch schoenenmerk dat als katalysator voor groei zal dienen.” De toevoeging van Altra aan het portfolio van VF, moet onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel van het moederbedrijf van onder andere Timberland en Vans.

De voorwaarden van de overeenkomst tussen VF en Icon zijn niet bekend gemaakt.

Altra

In de eerste twaalf maanden sinds de oprichting, maakte Altra Footwear een omzet van maar liefst 50 miljoen dollar. Het grote succes van het merk kom waarschijnlijk uit ervaring. Het bedrijf is namelijk niet ontstaan tijdens een brainstormsessie op bedrijfsniveau, maar in de achterkamer van een winkel in Wasatch Mountain in Amerika. De oprichters, topsporters en winkelmanagers, zagen dat veel sportschoenen meer pijn veroorzaken dan dat het de renner helpt. Daarom hebben ze schoenen gecreëerd die meer ruimte geven voor de tenen en van hiel tot teen meeveren. Altra is in de afgelopen jaren met dit succesvolle concept vaker in de prijzen gevallen

VF Corporation

VF Company wordt in 1899 opgericht door de Amerikaan John Barbey en groeit tot één van de grootste mode-, schoenen-, en accessoirebedrijven ter wereld. In het portfolio van VF zijn iconische lifestylemerken te vinden, zoals Vans, The North Face, Timberland, Wrangler en Lee.