TOP

Modefabriek: de schoenentrends voor zomer 2020 in beeld


Merken halen hun inspiratie voor zomer 2020 rechtstreeks uit de natuur. In de nieuwe collecties is veel aandacht voor duurzaamheid en alternatieven voor leer. Warme tinten voeren de boventoon in de kleurkaart, net als de regenboog. Dat en meer zag de redactie van Schoenvisie op Modefabriek.

Regenbooggevoel

De regenboog vertegenwoordigt diversiteit en inclusiviteit; dit zijn beide belangrijke consumententrends in mode en design. Logisch dat we dit kleurgevoel ook terugzien in de schoenmode, stelt trendforecaster Jan Agelink in de nieuwe editie van Schoenvisie, die vrijdag 12 juli verschijnt. Op Modefabriek zagen we dat sommige merken de trend wel heel letterlijk nemen, met gelaagde plateauzolen in alle kleuren van de regenboog.

Woden

Woden

Art

Art

Uzurii

Uzurii

Snake & zebra

Dierenprints blijven populair. De slangenprint loopt door in nieuwe kleurstellingen, zo zien we in de nieuwe collecties. Voor zomer 2020 krijgt de slang gezelschap van een ander dier, de zebra. Verder spotten we schoenen met giraffe- (Via Vai) en dalmatiërprint (Maruti).

Hip Shoe Style

Hip Shoe Style

Karen Millen (1)

Karen Millen

Maruti (1)

Maruti

Maruti (3)

Maruti

Rollie

Rollie

Shabbies (1)

Shabbies

Via Vai

Via Vai

Back to nature

Duurzaamheid is een hot topic in de mode- en schoenenbranche. In de schoenmode uit zich dit in minimalistische designs en materialen met een organisch uiterlijk. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als riet en raffia (of gevlochten leer met een raffia-look). De collecties van Blowfish Malibu (Phenomene) en Flamingos’ Life zijn zelfs volledig veganistisch, tot de lijm aan toe. De kleurkaart lijkt rechtstreeks uit de natuur te komen: bruin, beige, cognac, terracotta en roest, aangevuld met groentinten en oker.

Blowfish Malibu (1)

Blowfish Malibu

Blowfish Malibu (2)

Blowfish Malibu

Fred de la Bretoniere

Fred de la Bretoniere

Lagoa (1)

Lagoa

Lagoa (2)

Lagoa

Sebago

Sebago

Toni Pons (1)

Toni Pons

Toni Pons (3)

Toni Pons


Meer zien? Schoenvisie doet ieder seizoen in print en online uitgebreid verslag van de nieuwste beurs- en catwalktrends. Houd de komende edities in de gaten voor onze trendspecials (mannen en vrouwen) voor zomer 2020. Nog geen abonnee? Hier vind je alle mogelijkheden.