TOP

Mode-icoon: de espadrille

Sommige items leggen een lange weg af voor ze de status van mode-icoon bereiken. Wist je bijvoorbeeld dat de espadrille, lieveling van de jetset aan de Franse Rivièra, van oorsprong een eenvoudige boerenschoen is?
Voor veel mensen, dus ongetwijfeld ook een groot deel van je klanten, is de espadrille de ideale zomerschoen. Espadrilles zijn luchtiger dan sneakers, maar laten ook weer niet zoveel van de voet zien als een sandaal of slipper. Hoewel ‘espadrille’ een Franse term is, komt de schoen oorspronkelijk uit Spanje. Daar worden ze ‘alpargatas’ genoemd. Al sinds de dertiende eeuw worden er espadrilles gemaakt in het Spaanse deel van de Pyreneeën, om precies te zijn in Baskenland en Catalonië. Het Archeologiemuseum in Granada heeft in de collectie zelfs een vroege voorloper van de espadrille van meer dan vierduizend jaar oud.

Log in om verder te lezen

Inloggen

 


Professionals in de schoenenbranche lezen Schoenvisie. Sluit nu een digitaal proefabonnement af (stopt automatisch) en ontvang gratis een maand lang, 24/7 volledige en onbeperkte toegang tot www.schoenvisie.nl

Neem een proefabonnement