TOP

Modacalzado + Iberpiel trekt iets meer bezoekers

De internationale schoenen- en lederwarenbeurs Modacalzado + Iberpiel, die van zaterdag 22 tot en met maandag 24 september 2012 plaatsvond in Feria de Madrid, is afgesloten met een lichte stijging van de bezoekers (+5%).

Vooral in het weekend werd de vakbeurs in de Spaanse hoofdstad goed bezocht. Er kwamen 7526 inkopers uit 69 verschillende landen, een stijging van 5 procent ten opzichte van de editie in maart dit jaar.

Buitenlandse bezoekers 
Ruim duizend beursbezoekers kwamen uit het buitenland. Zo was er een stijging van het aantal inkopers uit Rusland, de Verenigde Staten en Mexico, maar ook uit Europa, bijvoorbeeld uit België, Polen en Zwitserland.

Het aantal Spaanse bezoekers steeg ten opzichte van de vorige editie met 4 procent.

Tijdens de dertigste editie van de Modacalzado + Iberpiel toonden bijna 500 exposanten, uit zowel Spanje als Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk hun schoenen- en lederwarencollecties voor voorjaar-zomer 2013.

Tevreden
Volgens beursorganisatie Ifema is de meerderheid van de exposanten tevreden over het beursbezoek. Ondanks de huidige economische omstandigheden in Spanje en de ernstige crisis op de binnenlandse consumentenmarkt was de stemming overwegend positief.