TOP

Modacalzado en Iberpiel 24 -26 september in Madrid

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september 2010 vindt in de Feria de Madrid de 26e editie van de Modacalzado en Iberpiel plaats. Deze internationale schoenen- en lederwaren beurs wordt georganiseerd door IFEMA.

Alle exposanten zijn met hun collecties voor voorjaar/zomer 2011 te vinden in hall 8 en10 van de Feria de Madrid. De hallen hebben samen een beursoppervlakte van 40.000 vierkante meter.
In hal 10 zijn de schoenenmerken onderverdeeld in de secties: Metro,  Street & Casual en Niño. Daarnaast zijn in deze hal de exposanten met lederwaren te vinden.

De merken in het hoge segment zijn te vinden in Chic en Glamour in hal 8. Hier worden vooral elegante en zeer modische collecties getoond.

Activiteitenprogramma
De Spaanse beurs biedt ook een uitgebreid activiteitenprogramma. De Spaanse organisatie van schoenfabrikanten FICE organiseert tijdens elke beurseditie het Ideaslab, met als doel innovatie en creativiteit in de schoenenbranche te stimuleren. Ook worden hier de meest recente technologische ontwikkelingen, trends, design, sales technieken en visual merchandising getoond.

“Shoes from Spain”-campagne
Dit project, dat onderdeel is van de “Shoes from Spain”-campagne, wordt ondersteund door het instituut voor het midden-en kleinbedrijf in Valencia (IMPIVA), onder de auspiciën van de Europese Regionale Ontwikkelingsfonds (ERDF) en het staatsbedrijf Ontwikkeling van Design en Innovatie (DDI), dat verbonden is aan het Spaanse Ministerie van Wetenschap en Innovatie. Het Ideaslab is een initiatief van het technologisch instituut voor schoenen en aanverwante Industrieën (INESCOP) en IFEMA.