TOP

Mis je koopavond? Dan hou je die gewoon thuis

De traditionele koopavond lijkt zijn langste tijd gehad te hebben, sinds de koopzondag is ingevoerd en winkels veelal tot 20:00 open zijn. Maar juist dat ene extra uurtje maakte voor sommigen koopavond zo leuk. Je kunt dit natuurlijk ook met een vriend of vriendin thuis organiseren. Heb je alleen je laptop bij nodig.

De romantiek van koopavond

Terugdenkend aan die heerlijke donderdag- en vrijdagavonden vragen sommigen zich af waarom alles moet veranderen. Het was voor zowel kinderen als volwassenen een gezellig uitje. Eerst ergens een hamburger eten en dan in de fraai verlichte stad lekker alle winkels langs. Zeker in de herfst en winter deden veel gezinnen dit. Vrienden combineerden een etentje met een avondje shoppen om uiteindelijk in een etablissement te belanden. Het was dan te hopen dat je in het feestgedruis niet je kersverse aankopen vergat, maar dat terzijde.

Alleen een laptop nodig

Maar gelukkig is er internet om het op een andere manier te doen. Een laptop – het enige dat je daarbij nodig hebt – heeft iedereen wel. Ben je aan een nieuwe toe dan wordt dit de eerste aankoop op je eerste online koopavond bij een vriend of vriendin. Even laptop-aanbieding intikken en binnen enkele dagen is het ding binnen. Die gebruiken jullie dan tijdens het volgende shop-feestje.

Geen ‘Kim Kardashian vs. Rita Ora’-taferelen

Want natuurlijk is het leuker om niet in één keer grote bedragen uit te geven, maar samen te kijken naar schoenen, kleding, sieraden en accessoires. Eerst samen koken en eten, wijntje erbij, en bij de koffie met iets lekkers op zoek naar de nieuwste trends. Dan voorkom je tevens dat je allebei hetzelfde koopt. Dat geeft van die Kim Kardashian vs. Rita Ora-taferelen waar niemand op zit te wachten.

Elke maand een klein feestje

Je bent niet aan winkeltijden gebonden en het is gezellig om, bijvoorbeeld elke maand als het salaris gestort is, zo’n klein feestje te houden. Niet met veel mensen tegelijk, twee of drie is ideaal. Niet te veel afleiding dus. Je komt nader tot elkaar, hebt tussendoor net als tijdens een echte koopavond tijd genoeg om bij te kletsen en niemand hoeft BOB te zijn. Bovendien ben je goedkoper uit omdat je de prijzen van elk item dat je wilt aanschaffen, online kunt vergelijken.

Koopavond naar zaterdag?

Of koopavond definitief verdwijnt, weten we niet. Er zijn verruimde winkeltijden, veel steden houden tot diep in de nacht een zomerse shopping night en volgens dit artikel zou zaterdag wel eens dé koopavond kunnen worden. Hoe het ook zij, een aantrekkelijk alternatief heb je nu gevonden in de gezamenlijke koopavond die je thuis organiseert.