TOP

Micam, Mipel en Lineapelle naar maart

De Italiaanse vakbeurzen Micam, Mipel en Lineapelle verschuiven van februari naar maart. Micam en Mipel vinden van 21 tot en met 23 maart 2021 plaats, Lineapelle wordt gehouden op 23 en 24 maart 2021.

Onder de noemer #strongertogether worden de vakbeurzen in Milaan komend inkoopseizoen opnieuw geclusterd in één week en op één locatie. Het gaat om de beurzen Homi Fashion & Jewels (lifestyle, sieraden en accessoires), Micam (schoenen), Mipel (lederwaren en accessoires), The One Milano (prêt-à-porter vrouwenmode) en Lineapelle (leer en stoffen), die plaatsvinden in de week van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 maart 2021 in de Fieramilano Rho. Het beurscentrum heeft volgens de organisatie alle benodigde maatregelen genomen om de veiligheid van de evenementen te garanderen en daarnaast het beheer van de bezoekersstromen verder verfijnd.

Van februari naar maart

#strongertogether start met Homi Fashion & Jewels op 20 tot en met 22 maart 2021. Micam, Mipel en The One Milano vinden tegelijkertijd plaats, van 21 tot en met 23 maart 2021. De beurzen stonden eerder gepland voor 21 tot en met 24 februari 2021. Dat betekent niet alleen dat ze een volle maand opschuiven, maar ook dat ze een dag korter worden. Hekkensluiter is leer- en materialenbeurs Lineapelle op 23 en 24 maart 2021.

Bekijk ons overzicht met de mode- en schoenenbeurzen voor inkoop winter 2021-2022 voor de laatste updates.

Nationale aangelegenheid

Het #strongertogether-format werd eind september geïntroduceerd. Destijds trokken de beurzen in Milaan gezamenlijk meer dan 16 duizend bezoekers, waarvan driekwart uit Italië. De resterende 25 procent kwam met name uit omliggende landen als Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. De meest recente editie van Micam was door de coronacrisis vooral een nationale aangelegenheid, met fors minder exposanten dan de editie daarvoor: ongeveer 500 tegenover 1205.

Beeld: Micam