TOP

Micam en Mipel verplaatst naar maart

Micam en Mipel worden uitgesteld. De Italiaanse vakbeurzen stonden gepland voor 20 tot en met 22 februari, maar zijn verschoven naar 13 tot en met 15 maart 2022.

Foto: Micam

Vrouwenmodebeurs The One Milano (13-15 maart 2022) en accessoire- en sieradenbeurs Homi (11-14 maart 2022) verhuizen mee. De locatie blijft hetzelfde, het Fiera Milano-complex in Milaan. Welke gevolgen dit voor de Lineapelle heeft, de leer- en materialenbeurs die aansluitend op Micam plaatsvindt, is nog niet bekend. Dat event staat gepland voor 22 tot en met 24 februari 2022. De organisatie heeft nog niet gereageerd op vragen van Schoenvisie over een mogelijke nieuwe datum.

Meer rust in de markt

Sinds december lopen de coronabesmettingen in Italië snel op en zijn de inreisregels aangescherpt. De hoop is dat er half maart meer rust in de markt is. Micam leunt voor een groot deel op bezoekers uit het buitenland en de organisatie denkt met een latere datum meer internationale inkopers te trekken. De beurs wil het ‘internationale karakter veiligstellen’, laat directeur Paolo Borghini in een mail aan de exposanten weten. “We hopen dat het met het verschuiven van de datum voor inkopers gemakkelijker zal zijn om naar Italië te reizen, met name voor degenen van buiten de Europese Unie.”

Eerder verschoven

Het is niet de eerste keer dat de winteredities van de Italiaanse vakbeurzen worden uitgesteld. Vorig jaar schoven Micam, Mipel en Lineapelle ook al een paar weken op, van half februari naar eind maart 2021, om uiteindelijk alleen digitaal plaats te vinden. De organisatie wil herhaling van dat scenario voorkomen. In een statement: “We willen de industrie een platform blijven bieden. We zijn ons ervan bewust dat fysieke beurzen onmisbaar zijn voor de mode- en schoenenbranche en hebben daarom unaniem besloten om de evenementen te verplaatsen, in overeenstemming met onze belofte – ‘Better together’ – en vooral met de behoeften van de markt.”