TOP

Micam brengt sprookjesthema met het glazen muiltje

De Micam gaat in september vooralsnog gewoon door, dus maakt de Italiaanse vakbeurs volop plannen er een aansprekende beurs van te maken. Met het beursthema Micam Glass Slipper is er een hoofdrol voor het glazen muiltje, in een sprookje dat de komende drie edities wordt verteld.

Micam Glass Slipper is een beursthema in drie delen. Het verhaal van Assepoester en het glazen muiltje past immers perfect bij de situatie waarin de internationale schoenenbranche zich op dit moment bevindt. “In een tijd waarin er een overweldigend verlangen is om opnieuw op te starten, om opnieuw te beginnen met dromen, hebben we gekozen voor een van ‘s werelds beroemdste sprookjes, vanwege de boodschap van hoop die het bevat”, zegt Micam-voorzitter Siro Badon. Het is de tweede keer dat Micam een sprookje kiest als beursthema. Vorig jaar konden beursbezoekers zich tijdens Micam in Wonderland onderdompelen in de sprookjeswereld van Alice in Wonderland.

Glamorous disaster

Zoals Assepoester een drie avonden durend bal van de prins bezoekt, wordt het verhaal ook in drie edities van de Micam verteld. De fantasiewereld van Micam Glass Slipper begint in september met het hoofdstuk Glamorous disaster waarin de hoofdpersoon zonder succes zelf een outfit voor het bal probeert te creëren, een proces dat eindigt in een Glamourous disaster. In februari 2022 beleven we het tweede hoofdstuk met de naam Enchanted gown, waarin beursbezoekers worden meegenomen naar het magische moment dat leidt tot de creatie van de betoverde droomschoenen. In september 2022 gaan bezoekers mee naar het sprookjesachtige bal en het verlies van het glazen muiltje.

De drie momenten staan volgens de beursorganisatie symbool voor het creatief proces: eerst streef je ernaar om iets te creëren, misschien fouten makend onderweg, vervolgens behaal je het perfecte resultaat en uiteindelijk toon je dat op de meest gunstige gelegenheid.

Aangepaste Micam

De Micam vindt plaats van 19 tot en met 21 september in Fiera Milano Rho, maar het wordt een beurs in aangepaste vorm. Er worden de noodzakelijke coronamaatregelen genomen om een veilig bezoek te garanderen, maar naast de fysieke beurs staat opnieuw de Micam Milano Digital Show op het programma.

Beeld: Micam