TOP
piqsels.com

Met deze inpaktips hou je meer ruimte over voor je schoenen

Of je nu een auto- of vliegvakantie in het vooruitzicht hebt, een weekendje weg in een hotel of drie weken op de camping. Er zijn van die momenten waarop je wil shinen, zonder kreukels in je kleding maar met bijpassende schoenen en tas. Tips voor jou om je tas zo in te pakken dat er nog genoeg ruimte is voor dat extra paar schoenen.

Even er tussenuit

Wat een vooruitzicht… even een paar dagen (of misschien nog wel langer) weg. Wat neem je dan mee? Voor een weekendje weg heb je niet zoveel nodig… tenminste. Stiekem neem je in verhouding op zo’n kort tripje juist veel mee. Want je wil toch graag en slippers, en sneakers en hakken mee. En kijk eens naar je toiletspullen, dan maakt het niet uit of je een paar dagen, een week of drie weken weg gaat. De beste tip bij een paar daagjes weg is om je shampoo, conditioner en crème te vervangen door een mini. Zo bespaar je zonder minder mee te nemen direct ruimte. Denk ook aan een mini haarlak en tandpasta en zelfs een mini pluizenroller. 

Als je het slim aanpakt is voor een korte trip een rugzak of reistas meestal wel voldoende. Zeker als je kiest voor een praktische Kipling tas. Dit merk staat sinds jaar en dag bekend om hun reistassen omdat ze veel ruimte hebben en slim in gebruik zijn. Zo kun je altijd snel je spullen terugvinden. 

Koffer inpaktip

De beste tip als je met het vliegtuig reist is om niets op te vouwen. Hoe je dat doet? Je start met de grootste kledingstukken zoals je lange broeken, lange rokken, jurken. Deze legt je languit in het midden van je koffer zodat beide kanten uitsteekt een deel uitsteekt. Ook de (lange) mouwen steken dus uit. Hierop leg je omgedraaid op dezelfde manier het volgende kledingstuk tot je alles er op gelegd heb. Daarop leg je zwemkleding, lingerie maar ook topjes of korte broekjes of… jawel je extra paar schoenen. Zorg wel dat ook de zool schoon is zodat het niet afgeeft op je kleding. Dan vouw je één voor één de uitstekende delen van de kleding naar binnen. De ideale manier omdat je niet alleen veel meer mee kunt nemen maar je ook nog eens veel minder kreukels krijgt. 

Je slippers in je laptoptas of onder de autostoel

Neem je een laptop mee? Dan is je laptop tas de plek om dat paar platte sandaaltjes of slippertjes in te stoppen of een van je extra dames tassen. Nog zo’n ruimte die anders leeg blijft, is de ruimte onder de autostoel. Ideaal om je sneakers op te bergen. 

Kreukvrij

Een avondje uit eten of flaneren over de boulevard? Dan wil je er stralend en kreukvrij uitzien. Heb je kleding mee die snel kreukt? Top. Komen kreukels er snel in, gaan ze er ook weer snel uit. Geen strijkijzer bij de hand? Geen nood. Met een (reis)föhn haal je de meeste kreukels zo weer uit je kleding. Zet de föhn niet op middelmatige stand en laat de warme lucht door je kleding wapperen. Dat kan via de mouwen of hals. Kreukels verdwijnen meestal direct. Hardnekkige kreukels kun je wat vochtig maken en dan föhnen. 

Reis je naar meerdere locaties, zorg dan dat je je schoenen onder in je reistas stopt en je kleding er boven op. Rol je kleding op in plaats van vouwen. Zo zie je snel wat wat is en je kleding krijgt niet die van die nare vouwen. 

Credit foto: piqsels.com