TOP

Merk van 4 miljard: Birkenstock in gesprek over overname

Wordt Birkenstock overgenomen? De Duitse schoenenproducent zou een verkoop overwegen aan private-equitybedrijf CVC Capital voor ruim 4 miljard euro.
Birkenstock is al maanden in gesprek met private-equitybedrijf CVC Capital over een mogelijke overname, ter waarde van ruim 4 miljard euro. Dat melden The Financial Times en vaksite The Business of Fashion. CVC is een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld en eigenaar van onder meer het luxe horlogemerk Breitling en parfumketen Douglas. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn, al zijn er nog geen definitieve knoppen doorgehakt. Een overname zou betekenen dat Birkenstock na bijna 250 jaar familiebedrijf-af is. Het merk wordt sinds 2013 geleid door ceo-directeuren Markus Bensberg en Oliver Reichert, maar is nog altijd eigendom van de Duitse oprichtersfamilie.

Log in om verder te lezen

Inloggen

 


Professionals in de schoenenbranche lezen Schoenvisie. Sluit nu een digitaal proefabonnement af (stopt automatisch) en ontvang gratis een maand lang, 24/7 volledige en onbeperkte toegang tot www.schoenvisie.nl

Neem een proefabonnement