TOP

Meerdere partijen melden zich voor overname FNG-onderdelen

Welke onderdelen van het failliete FNG is een tweede leven gegund? Een aantal belangstellenden heeft zich gemeld, onder de Duitse schoenengigant Deichmann.

Zeven kandidaat-kopers hebben volgens de Vlaamse zakenkrant De Tijd inmiddels contact opgenomen met de vier curatoren die het Belgische faillissement van FNG afhandelen. De Belgische modegroep werd op 3 augustus failliet verklaard. Voor de Nederlandse tak werd eerder uitstel van betaling aangevraagd, wat op vrijdag 7 augustus eveneens resulteerde in een faillissement. Wel blijven de winkels voorlopig open. De kansen op een doorstart worden hierdoor groter, zegt woordvoerder Patrick van der Borden van FNG Nederland tegen het AD.

Deichmann geïnteresseerd in Brantano

FNG is het moederbedrijf van schoenenketen Brantano en de modeketens Miss Etam en Claudia Sträter. De mode- en schoenengroep heeft bijna 370 winkels in België en Nederland en heeft modemerken als Fred & Ginger en CKS in portefeuille. Onder de belangstellenden voor Brantano is Deichmann, de Duitse schoenenreus en eigenaar van de vanHaren-schoenwinkels. Deichmann heeft ruim 4.200 winkels in dertig landen en er werken zo’n 43.000 mensen. Het familiebedrijf verkoopt jaarlijks 74 miljoen paar schoenen en heeft een omzet van 5,8 miljard euro. Deichmann is sinds 2017 met vanHaren in de Belgische winkelstraten te vinden, maar de negen vanHaren vestigingen zijn voor het bedrijf nog niet voldoende.

Jolo Fashion Group

Deichmann krijgt aan de onderhandelingstafel gezelschap van de Belgische gezinsmodeketen JBC, die ook belangstelling heeft voor het merk CKS. Daarnaast wordt er gesproken met de Jolo Fashion Group. De Nederlandse kindermodeproducent ontwikkelt zelf kindermodemerken, maakt private label collecties voor grote retailers, koopt merken en is in de merken van FNG geïnteresseerd.

Uitverkoop

De curatoren van FNG bereiden een uitverkoop voor om zodoende inkomsten te kunnen generen voor de schuldeisers. Verwacht wordt dat de winkels van Brantano en CKS op zaterdag 8 augustus of uiterlijk maandag hun deuren weer kunnen openen. Dit meldt het Belgische Retaildetail. De winkels zullen minstens een week open blijven. Of dit gaat lukken is overigens nog de vraag. Een groot deel van het personeel zou niet bereid zijn om te helpen bij de uitverkoop.

Beeld: Daniel Mott via Flickr / CC BY-SA 2.0