TOP

Mascolori opent winkel in Amsterdam

Sinds de oprichting in 2011 maakt Mascolori nu voor het eerst de stap om buiten thuisstad Rotterdam een winkel te openen. “Ik ben niet zo zeer een winkelier, maar ik probeer wel een gaaf merk neer te zetten. Dat kan ik het beste door de volledige collectie te laten zien in mijn eigen winkel met gave mensen, fijne muziek en zo af en toe een goed feestje.”

Het tegendraadse herenschoenenmerk Mascolori opent op zaterdag 18 november 2017 voor het eerst een winkel buiten thuisstad Rotterdam. Aan de Amsterdamse Haarlemmerstaart 119 ziet oprichter en eigenaar Jochem Grund een mooie toekomst voor het label. “Ik ben niet zo zeer een winkelier, maar ik probeer wel een gaaf merk neer te zetten”, vertelt hij aan Schoenvisie. “Dat kan ik het beste doen door de volledige collectie te laten zien in mijn eigen winkel met gave mensen, fijne muziek en zo af en toe een goed feestje. De winkel wordt een kleurrijke traktatie.”

Grund legt uit dat Mascolori een nicheproduct is – niet alle herenschoenenmerken maken felgele schoenen – dus dat hij niet overal een winkel kan openen. “Maar uit mijn online verkopen heb ik gezien dat in Amsterdam een grote doelgroep van mij zit. Het is een mooie stad om het merk uit te breiden.”

Waarom de Haarlemmerstraat?

“Waar mijn winkel komt te zitten, is het leukste stukje van de Haarlemmerstraat. Het is er retedruk, er fietsen veel Amsterdammers langs om naar werk te gaan en de helft van de passanten is toerist – maar dan wel de leuke toerist die niet alleen maar komt blowen. Op deze manier bereik ik mijn klanten in Amsterdam en kan ik langzaam aan de internationale markt prikkelen. Ik wil ook niet tussen de grote ketens zitten, maar liever tussen de leuke boetieks met ondernemers die kiezen voor hun eigen insteek.”

Je doet veel met samenwerkingen, waarom?

“Ik vind dat super leuk om te doen. Mijn persoonlijke passie ligt grotendeels bij het maken van een connectie met anderen. De instanties waarmee ik samenwerk, vind ik ook enorm interessante bedrijven. Het zijn mensen met een verhaal, het zijn interessante figuren. Naast dat het leuk is, straalt het natuurlijk ook af op mijn werk en straal ik af op dat van hun. We kunnen elkaar verstevigen en het zorgt voor exposure.”

Hoe gaat het met Mascolori in het buitenland?

“Ik verkoop online en in mijn winkel wel eens schoenen aan buitenlanders, maar dat is nog niet zo groot. In het verleden heb ik wel eens geprobeerd om Duitsland er ook bij te pakken, maar dat is makkelijker gedacht dan gedaan. Ik focus mij nu maar eerst op Amsterdam en daarna misschien Antwerpen. Het is moeilijk om te beslissen wanneer ik welke stap ga nemen. Ik wil gestaag groeien en dat hangt volledig af van het succes in Amsterdam.”

Lees binnenkort meer over de opening op Schoenvisie.nl