TOP

Manexco neemt vertegenwoordiging Bo-Bell over

Manexco heeft met Bo-Bell Kids Shoes een nieuw merk aan zijn aanbod toegevoegd, met Bjorn Smit als gezicht. Hij neemt de verkoop per direct over van de eerdere vertegenwoordiger, Bart Puts.

Manexco neemt de verkoop van Bo-Bell over van Bart Puts, die het agentuur sinds november 2018 onder zijn hoede had, met Bjorn Smit als nieuwe key account manager. De schoenprofessional en het kinderschoenenmerk zijn oude bekenden; Smit werkte met zijn vroegere agentuur Shoerevolution al eerder met het merk. Nu gaat hij onder de vlag van Manexco opnieuw met Bo-Bell op pad. De collectie is daarnaast te zien in de showroom van Manexco in Trade Mart Brussels.

Veranderingen

Bo-Bell is het kinderschoenenmerk van de Portugese producent Fernando Lima, die meer dan 25 jaar ervaring in de schoenenindustrie heeft. Het label is gespecialiseerd in kleine maatjes, tussen de 18 en 36. Van het design tot de productie, alles gebeurt in de eigen fabriek in Santa Maria Da Feira. Hoewel veel hetzelfde blijft, verandert er onder Manexco ook het een en ander. In goede zin, zegt Smit. “We gaan naast de reguliere collectie werken met een uitgebreid voorraadprogramma, dat via de b2b-webshop besteld en binnen 24 uur geleverd kan worden. Dat betekent dat winkeliers een grote collectie kunnen aanbieden zonder het volledige voorraadrisico te dragen. Alle omzet blijft binnen de winkel en aan het einde van het seizoen ruilen we de nog overgebleven schoenen weer om voor nieuwe artikelen voor het komende seizoen.”

Verdere vernieuwingen

Bo-Bell is niet het enige nieuwe merk voor Manexco. Het Belgische schoenenbedrijf voegde recent ook de vrouwenschoenenmerken Kaleo en Sweet Lemon toe. Met deze labels en het pumpmerk Giulia werkt Manexco op dezelfde manier als straks met Bo-Bell; met wisselende collecties gedurende het seizoen, zodat het inkooprisico voor de retailer meer verspreid wordt. Smit: “Het verschil tussen de start- en eindmarge moet minder groot worden om in deze vreemde tijden te kunnen blijven presteren.”

Beeld: Bo-Bell