TOP

Manexco groeit door met sneakerlabel W6YZ en een showroom in Cast

Manexco timmert stevig aan de weg. Met het Italiaanse sneakermerk W6YZ en de opening van een showroom in Cast is het Belgische schoenenbedrijf ook in Nederland steeds nadrukkelijker aanwezig.

Manexco groeit gestaag verder. In juni bracht het Belgische schoenenbedrijf Lumberjack terug naar de Benelux en in 2020 breidde het uit met de merken Bo-Bell, Kaleo en Sweet Lemon. Met W6YZ heeft het bedrijf nu opnieuw een nieuw label aan het portfolio toegevoegd. Het Italiaanse merk, dat herkenbaar is aan de ‘spark’ aan de zijkant van de schoenen, wordt vanaf dit seizoen geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

W6YZ, oftewel Just Say Wizz, grijpt terug op de jaren negentig met sneakers en runners die ‘energie en vrijheid uitstralen’. W6YZ is onderdeel van Falc, dat we ook kennen van de merken Naturino, Falcotto en Voile Blanche. Manexco brengt de vrouwen- en mannenschoenen van het merk en heeft ook de kinderschoenencollectie overgenomen van Shoesme International BV.

Cast-showroom

Manexco heeft als doel om een veelzijdigheid aan merken te brengen. en belooft retailpartners goede voorwaarden en een nauwe samenwerking. Daartoe kiest het bedrijf voor een showroom in Cast. Vanaf dit seizoen zijn de merken Sweet Lemon, Lumberjack, W6YZ en Bo-Bell te bekijken in showroom 607 op de 3de verdieping in Cast.

Beeld: W6YZ