TOP

LVMH opent fabriek in Texas


De Franse luxegroep LVMH heeft een fabriek geopend in Texas.

Op 17 oktober opende de Franse luxegroep LVMH (eigenaar van onder andere Louis Vuitton, Fendi, Dior) een nieuwe lederwarenfabriek in Texas. Dat schrijft Schuhkurier. Op de locatie zullen ongeveer 1.000 nieuwe banen worden gecreëerd. President Donald Trump en dochter Ivanka waren aanwezig op de officiële opening.

De nieuwe fabriek in Keene, Texas zal produceren voor het merk Louis Vuitton. Volgens het modehuis wordt de fabriek geopend om de groeiende vraag naar hun producten op de Amerikaanse markt te kunnen volgen. Louis Vuitton heeft overigens eerder al een klein aantal handtassen en accessoires laten produceren bij enkele fabrieken in het Californische San Dimas.

Op het label van de handtassen en accessoires die worden geproduceerd op de Rochambeau Ranch (genoemd naar de Franse generaal die George Washington bijstond tijdens de Amerikaanse revolutie) zal ‘Made in the USA’ staan, maar er wordt geen leder gebruikt van Texaans vee. Alle materialen worden ingevoerd uit Europa, zo schrijft De Standaard.