TOP

Lloyd lanceert nieuw sublabel voor e-bikers

De e-bike rukt op in het straatbeeld, maar wat voor schoenen draag je op zo’n fiets? Lloyd denkt het antwoord op deze vraag gevonden te hebben. Het Duitse schoenenmerk lanceert voor zomer 2022 het nieuwe sublabel LL/CYC, speciaal ontworpen voor e-bikegebruikers.

Beeld: LLoyd

De collectie van LL/CYC bestaat uit e-bikeschoenen voor mannen en vrouwen, die volgens Lloyd voldoen aan alle eisen die de gebruikers van de elektronische fietsen aan hun schoeisel stellen. Centraal staat de zool met ‘power transmitting core’. Deze moet tijdens het fietsen zorgen voor een optimale krachtoverdracht naar het pedaal en zo de accu van de e-bike sparen. Het antislip loopvlak is uitgerust met een ‘pedal grip zone’, die de juiste schoenpositie op het pedaal aangeeft. Omdat we op de e-bike schoen natuurlijk ook moeten kunnen lopen, maakt de binnenzool dankzij een speciale constructie een comfortabele afwikkeling mogelijk.

Veilig op de fiets

Ook aan de veiligheid op de fiets heeft Lloyd gedacht. Zo zijn delen van de schoenen, bijvoorbeeld de voering, voorzien van reflecterende details. De modellen beschikken over een ‘hide and shine’ reflector op de hiel, die naar wens kan worden geopend. Verder hebben de schoenen een geïntegreerde ‘lace bag’ waarin de veters veilig kunnen worden opgeborgen, zodat ze niet verstrikt raken in de ketting.

Voor hem en haar

De eerste collectie van LL/CYC bestaat voor zowel mannen als vrouwen uit vijf modellen. Voor mannen zien we voornamelijk zwart, wit en grijs. Naast uitvoeringen met kalfsleren uppers, zijn er ook sportieve uitvoeringen van Sportex materialen met neopreen accenten. De e-bike schoenen voor vrouwen zijn er wit en zwart, maar ook in de trendkleuren van het seizoen zoals blauw, linnen en zand.