TOP

Leestip: Retourrumoer

30 procent van de online bestelde schoenen gaan retour naar de webshop. Dat is nog nét iets minder dan de totale hoeveelheid mode-artikelen (40 procent) dat wordt teruggestuurd. De NOS maakte een interactief artikel, waar je zowel dieper in kunt gaan op de landelijke cijfers als je eigen retourgedrag.

Confronterend: na het lezen van het artikel bij de NOS over ‘Retourrumoer’ krijg je een overzichtje. “Tijdens het lezen van dit artikel zijn er 15091 pakketjes verstuurd, 112 busjes uitgerukt en 2236 pakketjes retour gestuurd.” De teller blijft doorlopen, hoe langer je op de pagina blijft, hoe hoger de cijfers worden.

De NOS maakte een interactief artikel met de naam ‘Retourrumoer’, waarin de retourprocedure en -kosten worden bekeken. De focus ligt op kleding; Nederlanders sturen namelijk zo’n 40 procent van bestelde kleding en schoenen, terug. Schoenen worden in 30 procent van de gevallen teruggestuurd. En dat kost geld, voor de webwinkel dan, want voor de klant is het retoursturen vaak gratis.

Daarnaast gaan ze in op de CO2-uitstoot dat een pakketje met zich meebrengt. Als je bijvoorbeeld gemiddeld 10 pakketjes per maand bestelt, levert dat 4180 gram CO2 op, dat is vergelijkbaar met 20 kilometer autorijden. En dan is een eventuele retourzending nog niet meegerekend.

Lees het gehele artikel hier.