TOP

Label to watch: de veganistische schoenen van Po-Zu

Milieuvriendelijkheid en goede werkomstandigheden, dat is waar Po-Zu voor staat. Het Engelse schoenenmerk maakt niet alleen fashionable schoenen, maar heeft ook de Better Shoe Foundation opgericht voor mensen die opzoek zijn naar duurzame oplossingen.

Omdat het tempo in modetrends enorm is versneld, kopen consumenten vaker schoenen en gooien ze ze makkelijker weg. Traditioneel schoenmaken heeft plaats gemaakt voor massaproductie. Po-Zu wil dit tegengaan en daarom zijn alle schoenen van het Engelse merk milieuvriendelijk, ethisch verantwoord en onder goede werkomstandigheden geproduceerd. Het label vermijdt schadelijke lijm door alle componenten van de schoen aan elkaar te naaien, waardoor deze meer ademend, duurzaam en recyclebaar is. De schoenen zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde duurzame materialen die gezond zijn voor de voeten, goed zijn voor het milieu en veilig zijn voor werknemers.

‘Po-Zu’ komt van het Japanse en staat voor ‘pauzeren’. Het merk heeft als missie om voeten een onderbreking te geven van het drukke dagelijkse leven en om de schade die moderne schoenenfabrikanten vaak aanrichten aan de planeet te stoppen. “Wij zijn van mening dat schoenen items moeten zijn waar je verliefd op wordt en zo gemaakt moeten zijn dat ze lang meegaan. We geloven dat je schoenen schuldvrij moet kunnen kopen, met de wetenschap dat ze met liefde voor mensen en planeet zijn gemaakt.”

Better Shoes Foundation

Voor het 10-jarig bestaan, startte Po-Zu in 2016 naast het eigen merk een nieuw project: Better Shoes Foundation. De foundation is een open-source website die de meest duurzame processen uit de industrie bij elkaar brengt. Van het ontwerpen tot de selectie van materialen. De site bevat veel nuttige bronnen, zoals een lijst met duurzame en veganistische schoenenmerken, links naar relevante nationale en internationale campagnes en alle juridische overwegingen waar producenten op moeten letten.

Po-Zu2

Po-Zu3
Po-Zu4
Po-Zu5