TOP

La Strada lanceert online portal voor retailers en consumentensite

La Strada, het damesschoenenmerk van Edel Fashion, lanceert een online portal voor retailers en de consumentensite: Lastradashoes.com.

Rob Callenfels, directeur en eigenaar van Edel Fashion, licht toe: “Op dit moment zie je heel duidelijk dat de fysieke winkels het moeilijk hebben en dat online verkopen stijgen. Een logische stap dus dat La Strada ook hier op inhaakt. Daar komt bij dat onze consumentendoelgroep erg bekend is met online aankopen en social media. Online verkopen en e-commerce zijn te belangrijk om hier als leverancier niets mee te doen. Daarom hebben we besloten om een nieuwe site te bouwen waar zowel de retailer als de consument terecht kan.“

Win/win situatie
“Daarnaast willen we ons merk La Strada bekender en sterker maken in binnen- en buitenland. Dit willen we vooral gezamenlijk met onze klanten maar zeker ook samen met de consumenten doen. Zij zoeken vaak op merk. Nu komen ze voortaan op de La Strada-site terecht. Een site met een herkenbare ‘ look and feel’ die uitstraalt waar La Strada voor staat. Tevens willen we online nog sterker samen gaan werken met onze klanten en gaan wij diverse inspanningen aan om meer online verkoop voor hen te genereren. Want  La Strada wil natuurlijk een mooie toekomst tegemoet samen met en voor onze klanten. Met deze nieuwe site creëren we een win/win situatie.”

Verschil
Door traditionele retail en e-commerce samen te voegen wil  La Strada met service en aandacht het verschil maken. Het portal voor retailers is een online tool waarmee La Strada niet alleen de service aan haar afnemers verhoogt, maar het hen ook mogelijk maakt om de service aan de consument te verhogen. De online portal geeft de detaillist inzicht en middelen voor rendementsverbetering, optimalisatie van de winkel- en assortimentsperformance en eigen marketingactiviteiten.

La Strada verkoopt zelf online geen schoenen aan consumenten. Via de consumentenwebsite www.lastradashoes.com wordt het schoenenaanbod van La Strada bij de diverse (web)winkels voor de consument overzichtelijk. Handling, voorraadbeheer, ruilen, retourneren, klachtenafhandelingen enz. blijven in eigen beheer van de retailer. Ook wanneer de retailer geen webshop heeft, kan de consument de fysieke winkel via de La Strada-site vinden.

Nieuw merklogo
Tegelijkertijd met de realisatie van het portal voor retailers en de consumentensite wordt het nieuwe La Strada-logo geïntroduceerd. 

Over Edel Fashion en La Strada
Edel Fashion uit Waalwijk ontwerpt, produceert en verkoopt het merk La Strada aan binnen- en buitenlandse retailers. Al 25 jaar vertaalt Edel Fashion voor het onder het merk La Strada de catwalktrends in betaalbare schoenen. La Strada heeft een commerciële, young fashion collectie voor vrouwen van 18 tot en met 35 jaar, met wekelijks nieuwe modellen.