TOP

La Strada lanceert mannencollectie

La Strada, bekend van de vrouwenschoenen, breidt uit met een mannencollectie. La Strada Man brengt volgens het merk een jonge, dynamische collectie voor mannen tussen de 25 en 55+ jaar.

Voor het opzetten van La Strada Man heeft het bedrijf uit Waalwijk Joost van der Hall aangetrokken, die na vijftien jaar voor Braend Schoenen gewerkt te hebben ‘toe was aan een nieuwe uitdaging’. Die heeft hij gevonden in de vorm van de nieuw te ontwikkelen schoenenlijn voor La Strada Man. “Met hetzelfde gevoel, maar – heel belangrijk – wel als op zichzelf staand label”, zegt Van der Hall, die ook de verkoop in de Benelux op zich zal nemen. Het is overigens niet de eerste keer dat La Strada in mannenschoenen stapt; in 2014 experimenteerde het merk hier ook al mee.

Brede doelgroep

Net La Strada Woman wil La Strada Man schoenen brengen voor een brede doelgroep. “Easy en een beetje eigenwijs van design”, meldt het merk in een persbericht. De eerste collectie gaat van start met vijf groepen sneakers in verschillende uitvoeringen. Er is een basiscollectie met onder andere witte en zwarte sneakers, die wordt aangevuld met een ruime keuze in diverse stijlen en verschillende trendkleuren. La Strada Man wordt uitgevoerd in synthetische materialen met leren details, maar er zijn ook plannen om vegan modellen te maken. De winkelverkoopprijzen liggen tussen de €69,- en €89,-.

De verkoop van La Strada Man start half januari vanaf Expo Riva Schuh. De eerste La Strada Man collectie voor herfst-winter 2021-2022 moet in juni in de winkels liggen.

Beeld: La Strada Man