TOP

Kunstenaar en Mizuno brengen ode aan Amsterdam Marathon

Kunstenaar Pieter Ceizer heeft voor Mizuno een opvallende hardloopschoen ontworpen. De Wave Skyrise Ceizer is een kleurrijke ode aan de Amsterdam Marathon, die dit jaar door Covid-19 niet doorgaat.

Pieter Ceizer is een Amsterdamse kunstenaar en typograaf die met zijn atelier is gevestigd in Parijs. Hij heeft een achtergrond in skateboarden en graffiti en studeerde typografie aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Het is niet voor het eerst dat hij zich in de modewereld begeeft. Ceizer werkte eerder samen met onder meer Uniqlo, Colette en Ralph Lauren.

Voor de Wave Skyrise Ceizer heeft de kunstenaar inspiratie gevonden in Amsterdam. Hij licht zijn ontwerp als volgt toe: “De kleuren vertegenwoordigen het Vondelpark, de grachten en de zomertijd in Amsterdam. De blauwachtige, groene tinten symboliseren de natuur, het park en de groene grachten. Het geel en oranje staat ​​voor zonneschijn en de overgang van zomer naar herfst, wanneer alles wat groen is oranje en geel wordt. Je waardeert de veranderingen in de natuur en hoe vredig de stad Amsterdam wordt.”

TCS Amsterdam Marathon 2020

Ceizer ontwierp naast de Wave Skyrise (hardlopen) ook de Sky Medal (sportstijl). Beide stijlen zijn in een limited edition uitgebracht bij geselecteerde retailers wereldwijd.

De Mizuno x Ceizer Wave Skyrise en Sky Medal zijn geboren als een speciale TCS Amsterdam Marathon 2020-editie. Het evenement op zondag 18 oktober is afgelast vanwege Covid-19, maar wat Pieter Ceizer en Mizuno, al 21 jaar hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon, betreft is dat juist reden de schoen toch uit te brengen. De samenwerking heeft immers tot doel hardlopers te motiveren om met veel plezier te blijven trainen in deze bijzondere tijden.

Beeld: Mizuno