TOP

Kuiper Agenturen lanceert M. Moustache in Nederland

Walter Kuiper van Kuiper Agenturen introduceert een nieuw schoenenmerk in Nederland: het Franse M. Moustache, dat trends combineert met duurzaamheid.

De officiële lancering van M. Moustache in Nederland staat in februari gepland. Dan gaat Kuiper Agenturen van start met de [re]colte-lijn van het merk, een innovatie waarbij schoenen gerecycled worden om er een nieuwe zool van te maken. Bij M. Moustache zijn ze ervan overtuigd dat recycling de oplossing is om mode verantwoordelijker te maken. Hergebruik is dan ook één van de pijlers van het merk, dat toezegt te blijven innoveren en de huidige consumptiepatronen te doorbreken.

Energiek publiek

M. Moustache brengt tweemaal per jaar collecties voor mannen en vrouwen die een mix zijn van trends en basics. De brede collecties omvatten sneakers, boots, dessertboots, veterschoenen, laarsjes en diverse andere modellen. Volgens Kuiper Agenturen zijn ze goed te combineren en gemaakt om een energiek publiek aan te spreken. Vertegenwoordiger Walter Kuiper zet qua distributie in op een mix van winkels: schoenen- en modezaken, conceptstores en lifestylewinkels.

Schoenenmarkt opschudden

M. Moustache is in september 2012 opgericht door de Franse ondernemers Antoine Vigneron, Guillaume Alcan en Thibault Repelin. Hun ambitie was groot: het opschudden van de schoenenmarkt. Sindsdien brengt het merk elegante en originele schoenen, met aandacht voor het verminderen van de milieu-impact. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. De schoenen worden in Portugal gemaakt, met uitzondering van de sneakers: die komen uit China.

Thuisland Frankrijk is de belangrijkste markt voor het merk. M. Moustache heeft er naast een groot aantal verkooppunten zeven brandstores. Klanten kunnen daar niet alleen schoenen kopen, maar ook oude exemplaren (ongeacht het merk) inleveren, die M. Moustache in nieuwe collecties verwerkt of op andere manieren hergebruikt. In de omringende landen is M. Moustache aan een opmars bezig. Het merk is ook buiten Europa verkrijgbaar, met verkooppunten in de Verenigde Staten, Azië en Australië.

Beeld: M. Moustache