TOP

Konings Schoenen na bijna 110 jaar failliet

Schoenenzaak Konings Schoenen in Haaksbergen is door de rechtbank failliet verklaard. Dit meldt de Twentsche Courant Tubantia.

“Na bijna 110 jaar Konings Schoenen hebben wij, met pijn in ons hart, besloten de deuren van deze mooie winkel te sluiten.”, zegt eigenaar Tom Konings op de Facebook-pagina van het bedrijf. Op woensdag 28 januari heeft de rechtbank in Almelo de schoenenzaak failliet verklaard.

De curator van de zaak is mr. Gorter. “De crisis en de teruglopende omzet hebben de zaak zeker parten gespeeld”, zegt Gorter tegen Tubantia. “Extra zuur is dat Konings Schoenen dit jaar 110 jaar zou bestaan.”

Op Facebook legt Tom Konings uit: “De afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest. Vele tegenslagen kwamen op ons pad en keer op keer hebben we dit positief kunnen oppakken. De laatste maanden is gebleken dat een mooie toekomst met Konings Schoenen niet haalbaar is. We zijn ons ervan bewust dat we keuzes hebben moeten maken die niet makkelijk zijn.”

De steunbetuigingen van klanten en buurtbewoners stromen binnen. Veel klanten zien het faillissement als een groot gemis voor Haaksbergen.