TOP
In memoriam [shutterstock]

Klaus Kennel (Kennel & Schmenger) overleden

Oud-schoenenondernemer Klaus Kennel is op 12 september 2021 overleden. De voormalig directeur van het Duitse vrouwenschoenenmerk Kennel & Schmenger werd 83 jaar.

Klaus Kennel overleed afgelopen zondag na een langdurige ziekte, meldt het Duitse vakblad Shoez. De oud-schoenenondernemer gaf voorheen leiding aan het Duitse vrouwenschoenenmerk Kennel & Schmenger. Kennel bleef nadat hij zijn functie als directeur neerlegde bij het bedrijf betrokken; hij maakte tot eind 2011 deel uit van de raad van bestuur. Als meerderheidsaandeelhouder had hij ook tot die periode grote impact op de koers van het bedrijf.

Nieuwe koers

Zijn opa, Fritz Kennel, opende in 1918 de deuren van de Zukunft Schuhfabrik in Pirmasens. Toen August Albert Schmenger het stokje in 1950 overnam, werd de naam veranderd in Kennel & Schmenger. Klaus Kennel voegde zich in 1961 bij het bedrijf van zijn grootvader. Onder zijn leiding ging het merk zich toeleggen op modieuze vrouwenschoenen in het hogere segment. Om de arbeidskosten te verlagen, werd een deel van de productie van Duitsland naar Hongarije overgeheveld. Kennel & Schmenger heeft hier nog altijd twee fabrieken, waar driehonderd mensen werken.

Verjongen en versterken

De huidige CEO, Andreas Klautzsch, ging vanaf 1995 verder op de weg die door Kennel werd ingeslagen. Hij legde zich toe op het verjongen van de collecties en het versterken van het merk. Anno 2021 wordt Kennel & Schmenger in meer dan dertig landen verkocht, waaronder Nederland. Naast de wholesale verkoopt het bedrijf in thuismarkt Duitsland ook via een netwerk van brandstores. De eerste Kennel & Schmenger conceptstore opende de deuren in 2008 en inmiddels staat de teller op dertien winkels.

Foto: Shutterstock