TOP

Kijktip: Floris van Bommel in ‘Gemaakt in Nederland’

In ‘Gemaakt in Nederland’ gaan Katja Schuurman en Tijl Beckand op onderzoek uit hoe Oer-Hollandse merken gemaakt worden. Floris van Bommel komt ook aan bod in het programma.

Hoe worden Oer-Hollandse producten gemaakt en geproduceerd? In ‘Gemaakt in Nederland’ duiken Katja Schuurman en Tijl Beckand vanaf maandag 13 mei diep in de Hollandse cultuur en ontdekken hoe deze producten worden gemaakt, waar, door wie en waar deze passie vandaan komt. Ook Floris van Bommel krijgt een plekje in het programma.

Start tot eindproduct

In elke aflevering is het productieproces van één product van start tot eindproduct te zien en wordt er ingegaan op persoonlijke verhalen van bijzondere werknemers, iconische reclames, de oorspronkelijke ingrediënten en de geschiedenis van het bedrijf. Katja en Tijl ontmoeten de mensen achter de merken en leren de families kennen die al meerdere generaties in de befaamde fabriek werken.

Fabriek

Daarnaast wordt onderzocht wat de invloed van de fabriek is geweest op de stad of het dorp waar het ooit is begonnen. Katja en Tijl gaan ook over de grens op zoek naar bijzondere verhalen die deze merken rijk zijn. Naast Floris van Bommel worden ook Heineken, Gazelle, Calvé, Bolletje, Daf en Venco behandeld in het programma. De eerste aflevering draait om Heineken, één van de grootste bierbrouwers van de wereld.

‘Gemaakt in Nederland’ is vanaf maandag 13 mei om 21.30 te zien bij RTL4.