TOP

Kijktip: Christine Boland documentaire Trends – Een verborgen wereld

Hoe ontstaan trends? En hoe signaleer je die? Trendanalist Christine Boland en kunstenaarsduo Ravage geven een inkijk in de wereld die voor het grote publiek meestal onzichtbaar blijft.

Het ontwerpersduo, Arnold van Geuns en Clemens Rameckers, en trendanalist Christine Boland hebben de hoofdrol in de documentaire Trends – Een verborgen wereld. Ze laten zien hoe ze te werk gaan bij het maken van een trendanalyse.

BOEK NU VOOR DE TRENDDAG VAN TEXTILIA MET CHRISTINE BOLAND

Veel mensen weten niet hoe trends op het gebied van mode en design tot stand komen. Zijn ze het antwoord op de vraag van de consument? Of ontstaat de vraag juist omdat iets een trend is? De trends zijn er al. Of zoals Christine Boland zegt: “It’s all about seeing the dots and then connecting them.”

Internationaal houdt een kleine groep experts zich bezig met het bestuderen van ontwikkelingen op het gebied van politiek, kunst, design, cultuur, financiën en sport. Op basis van deze observaties presenteren zij een trendanalyse voor de komende jaren.

Bedrijven moeten daarna bepalen of ze op zo’n trend inspringen. Een verkeerde beslissing kan ernstige gevolgen hebben. Er staat dus veel op het spel bij de klanten waar onder andere Ravage en Chrinstine Boland voor werken, en daar zijn zij zich zeer van bewust.

De documentaire werd 21 februari uitgezonden. Terugkijken kan hier.

Christine Boland

Christine Boland zal ook op de Trenddag spreken. Hier zal ze je op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mode, design en trends voor zomer 2017. Hierdoor ben je in één dag voorbereid op het nieuwe inkoopseizoen. Inschrijven voor de Trenddag kan hier.